Aanbod

Spreker: Halime Kurt

Beluister de audiotour met oortjes in a.u.b.School’s cool biedt diverse middelen aan om de mentorbegeleiding te ondersteunen. Er zijn middelen om ondersteuning te bieden aan de schoolse vaardigheden van het kind zoals:

– Het online lesprogramma Squla, , waarbij de leerling op speelse wijze kan oefenen met verschillende vakken;

– Cito oefenmaterialen;

– Kubussen die als geheugensteuntje ingezet kunnen worden.

Om bij te kunnen dragen aan de zelfontplooiing en het vergroten van interessegebieden van de leerlingen heeft School’s cool Funschool opgericht waarbij workshops worden gegeven. Tijdens deze workshops wordt er in gesprek gegaan met de leerlingen om te achterhalen wat de behoeftes zijn en waar ScA het beste bij kan aansluiten.

Voor kinderen die het niet breed hebben kan ScA als intermediair een aanvraag doen bij jeugdsportfonds.

Er worden uitjes aangeboden voor de thuismentor en leerling samen, die ze kunnen ondernemen om hun band te versterken en om samen plezier te kunnen beleven. Voorbeelden zijn een uitje naar het museum, rondvaart of de gamehal.

Ook kan de thuismentor gebruik maken van de coachingskaarten. Dit is een spel om moeilijk bespreekbare onderwerpen te kunnen bespreken met de leerling en om elkaar beter te leren kennen.

Om de thuismentor te ondersteunen heeft School’s cool Amsterdam een mentorboekje ontwikkeld dat uitgebreid informatie geeft over de begeleiding.

Er wordt drie keer per jaar intervisie gehouden waarbij de thuismentoren samen komen. Hier wisselen ze kennis en ervaringen uit onder begeleiding van de mentorcoördinator.

School’s cool organiseert workshops over onderwerpen die relevant zijn voor de begeleiding.

Andere middelen zoals e-learning zijn te vinden op het platform.