Het Meisjeshuis

Spreker: Halime Kurt

Beluister de audiotour met oortjes in a.u.b.Door groeiende zorgen over isolement, eenzaamheid en intimidatie van meisjes heeft School’s cool het Meisjeshuis opgericht

Het Meisjeshuis is een online en offline ontmoetingsplek, waar meisjes onder begeleiding van een pedagogisch rolmodel onderling contact kunnen leggen. Het Meisjeshuis zorgt ervoor dat meisjes samen kunnen komen en in een veilige omgeving vriendschappen kunnen sluiten met elkaar.

Het Meisjeshuis bestaat uit verschillende kamers waarin andere onderwerpen centraal staan, zoals uiterlijke verzorging of creativiteit. Door middel van workshops worden verschillende handvatten geboden aan de meisjes, zoals trainingen om hun empowerment te versterken, te werken aan hun weerbaarheid, zelfbeeld, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden en leren te praten over hun gevoelens, hun verhaal kwijt kunnen en gesprekken te voeren over hun toekomst. Deze vaardigheden en talentontwikkeling dragen bij aan hun schoolcarrière en hun toekomstperspectief.

Het Meisjeshuis is laagdrempelig – een plek voor meisjes om aan lastige situaties te ontsnappen, kind te kunnen zijn, elkaar te ontmoeten en de kansen op succes in de schoolloopbaan te vergroten door middel van een deskundig team en mogelijk ook een thuismentor.