Voor leerlingen kan het een grote stap zijn om van het basisonderwijs naar de brugklas te gaan. Wanneer u leerkracht of intern begeleider bent in het basisonderwijs bent u waarschijnlijk degene die het beste zicht heeft op de prestaties van een leerling. U bent ook degene die verwacht dat een leerling tegen moeilijkheden aanloopt in het voortgezet onderwijs. Een vrijwillige mentor van School’s cool komt bij de leerling thuis en biedt steun bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. Deze steunt richt zich vooral op het leren omgaan met veranderingen en het ontwikkelen van leervaardigheden en motivatie voor goed presteren in een passende opleiding.

 

Hoe werkt het

Wanneer u het idee heeft dat een leerling extra steun kan gebruiken, kunt u dit bespreken met de leerling en de ouder(s) of verzorger(s). Als iedereen instemt, kunt u de leerling voordragen bij een School’s cool vestiging.

Education concept. Student studying and brainstorming campus concept. Close up of students discussing their subject on books or textbooks. Selective focus.