';
Onze ambassadeurs

Meester Yasin, Eva Cleven, Youssra, Arda

Wij prijzen ons zeer gelukkig met onze ambassadeur Meester Yasin en onze junior ambassadeurs Arda en Youssra. Onze ambassadeurs dragen School’s cool een warm hart toe en zijn bereid zich voor ons in te zetten. Arda en Youssra hadden eerder beiden een mentor via School’s cool.

Sinds oktober 2017 mogen wij vlogger en leerkracht Meester Yasin onze ambassadeur noemen. Yasin Yaylali (A.K.A. meester Yasin) is in 2017 genomineerd voor Leraar van het Jaar, produceert vlogs over het onderwijs veelal samen met leerlingen en is onderdeel van een partnerschap in het onderwijs genaamd Meesters met Dromen. Wij zijn ontzettend blij met meester Yasin als ambassadeur voor onze organisatie.

Klik hier om naar zijn YouTube-kanaal te gaan.

selfie Yasin

MEESTER YASIN

Meester Yasin is op zichzelf een begrip in het onderwijs. Yasin Yaylali (A.K.A. meester Yasin) is in 2017 genomineerd voor Leraar van het Jaar en vlogt wekelijks over zijn ervaringen als leraar op het VMBO. Eind juni 2018 organiseerde hij samen met Meester Bart en Meester Emin de onderwijsmanifestatie van het jaar vanuit het onderwijscollectief ‘Meesters met Dromen’ in samenwerking met Pakhuis de Zwijger. Wij zien Meester Yasin als bruggenbouwer en een initiator. Ontzettend blij zijn wij dan ook dat meester Yasin zich in wil zetten als ambassadeur voor onze organisatie. Als betrokken leerkracht en vlogger in het onderwijs weet hij als geen ander wat er speelt. Daarnaast is Meester Yasin niet alleen ambassadeur voor School’s cool, maar ook ambassadeur voor VMBO-leerlingen; hij ziet de kracht van leerlingen, is betrokken en moedigt hen op zijn oprechte eigen wijze aan om het beste uit zichzelf te halen.

Klik hier om naar zijn YouTube-kanaal te gaan.

Yasin: “Dat ik er ook op een andere manier kan zijn voor de kids vind ik mooi. Wat School’s cool samen met vrijwillige mentoren doet voor leerlingen die extra steun kunnen gebruiken...daar sta ik helemaal achter.”

EVA CLEVEN

Presentatrice en FunX dj Eva Cleven ambassadeur School’s cool Amsterdam!

Eva Cleven, presentatrice van oa Klokhuis en FunX dj mogen we sinds juli 2018 ambassadeur van School’s cool Amsterdam noemen!
Voor een coole productie van Meester Yasin ‘Hoe was jij op school’** werkte Eva Cleven eerder in 2017 mee aan een interview. Het was dan ook meester Yasin die ons in contact bracht met Eva.
In november 2017 ontmoette mentorcoördinator en lid van het ScA ambassadeursteam Vildan Kolic, samen met ambassadeur meester Yasin en junior ambassadeur Youssra, Eva Cleven in de FunX studio. Bekijk hieronder de beelden en de geluidsopname van hun gesprek tijdens de uitzending van FunX WorX. Eva was direct geëngageerd toen Vildan en Youssra over School’s cool vertelde. Met haar good vibes, enthousiasme, hart voor de jongeren en voor de stad Amsterdam zei Eva later in een vervolggesprek ja op de vraag of zij anno 2018 ambassadeur wilde worden voor de jongeren en onze stichting. Staande ovatie voor Eva, samen steunen we jongeren en met jouw versterking kunnen we ons samen nog meer laten horen.

**In gesprek met Eva:

1. Interview Hoe was jij op school?

2. Vildan en Youssra in de studio met Eva

Eva: “Ik kwam door een interview met Vildan en Youssra in de studio bij FunX in aanraking met School’s cool Amsterdam en was meteen enthousiast. Het is zo simpel! Persoonlijke, langdurige aandacht voor leerlingen die de steun goed kunnen gebruiken. Dat moet wel werken en dat doet het dus ook. Het is voor mij een eer dit initiatief te steunen met mijn ambassadeurschap.”
Arda

Arda is één van onze junior ambassadeurs, waar we erg blij mee zijn! Arda heeft zelf een mentor via School’s cool Amsterdam en weet dus uit eerste hand hoe goed het werkt.

Arda aan het woord:

“Hallo, mijn naam is Arda. Ik zit in groep 8. Mijn hobby’s zijn toneelspelen en vloggen. Ik heb een eigen Youtube kanaal Arda’s world. Tijdens het ScA nieuwjaarsdiner 2018 heb ik de opening gefilmd en een kort introductie filmpje opgenomen samen met Meester Yasin en Youssra. Later dit jaar hebben Youssra en ik een korte film gemaakt voor School’s cool.
Klik hier om het filmpje van Youssra en mij te bekijken. 

Ik denk dat ik veel heb aan die extra steun van een mentor. Ik ben tweetalig opgevoed en wil de Nederlandse taal beter leren. Ik vind het heel goed dat mensen dit vrijwillig doen en kinderen als mentor verder willen helpen met school en hun toekomstdromen. Daarom ben ik junior ambassadeur bij School’s cool Amsterdam en ook omdat vloggen mijn wereld is.”

Wapenfeit: Arda heeft op zijn Youtube kanaal Arda’s World ruim 12.000 volgers. Hij regisseert zijn eigen filmpjes en heeft een geweldig filmpje gemaakt ‘Drama in de klas’ dat hij opnam met zijn klasgenoten en volledig zelf heeft geregisseerd en gefilmd. Bekijk hier Arda’s Youtube kanaal.

Youssra

Youssra is samen met Arda junior ambassadeur bij ons.

Youssra aan het woord:

“Hoi, ik ben Youssra en ik ben 13 jaar. Mijn hobby is boksen. Ik hou ook van presenteren! Tijdens het School’s cool Amsterdam nieuwjaarsdiner in januari 2018 was ik co-host en opende ik naast directeur Thea Bendt de avond.

Ik heb een mentor van School’s cool, zij heet Leny. Ze helpt me met school en we kunnen heel fijn praten. Ik ben heel blij met een mentor van School’s cool en vind het belangrijk dat andere kinderen die dat nodig hebben ook steun kunnen krijgen van een mentor. Daarom ben ik junior ambassadeur en ook omdat ik presenteren leuk vind.”

Wapenfeit: Youssra ging samen met mentorcoördinator Vildan Kolic naar radiostation FunX en praatte met presentatrice en dj Eva Cleven bij FunX WorX over School’s cool Amsterdam. Meester Yasin regelde het bezoek met FunX, maakte foto’s en monteerde de geluidsopname, echt tof van Meester Yasin! Het filmpje met de geluidsopname van de radio-uitzending kun je hier bekijken.

NIEUW: Het Meisjeshuis | Meld je nu alvast aan!Aanmelden
+ +